International Bike Weeks

Datum:
30 oktober 2020 tot 12 november 2020
Hotel:
Club La Santa
Locatie:
Spanje - Lanzarote

Club La Santa heeft het voorrecht om de populaire International Bike Weeks te organiseren, geleid door bekende internationale wielrenners. De mooie landschappen van het eiland bieden een variatie aan terreinen met fantastisch klimmen en dat maakt Lanzarote tot de ideale trainingslocatie; maar weinig wielrenners halen hier dezelfde snelheden als thuis.

Trainingen
 De weken zijn geschikt voor alle niveaus van beginner tot wedstrijdrijders. Om het meeste uit uw fietsweken te halen proberen wij dagelijks een rit van 2-4 uur voor te bereiden. De routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, en nemen je mee naar het verre zuiden, door de fascinerende Vuur Bergen en naar het noorden met uitzicht over het eiland La Graciosa. Je kan jezelf uitdagen en je benen testen op de moelijke klim naar Femés en op de 10km lange beklimming naar Tabayesco. Wij verdelen de deelnemers in groepen, met verschillende snelheden (van 21km/h tot 30+km/h) en niveaus, zodat iederen in een passende groep terecht komt.

De langzaamste groep zal 21 tot 23 km/h rijden. Alle groepen zullen rijden onder begeleiding van een begeleider en een gids. Tijdens de lange ritten zullen er pauzes zijn die je toestaan om wat te eten en te drinken. Voorafgaand aan de dagelijkse ritten wordt er advies gegeven over het afstellen van je fiets en vragen aan de begeleiding over fietsen zijn altijd welkom. Het is niet ongewoon voor onze deelnemers om zo’n 500-600km in een week af te leggen! Het programma bevat ook andere activiteiten; er zijn verschillende sociale aangelegenheden met de begeleiders en er is een pooltoernooi op één van de avonden. Elke week eindigt met een gezamenlijk diner in één van onze restaurants, waar ook verschillende prijzen worden uitgedeeld

Voorlopig Programma – onderhevig aan veranderingen
 
Vrijdag
09.30  Vertrek van de dagelijkse rit met the Green Team
16.00  Welkomst meeting en registratie
21.00  Pool Toernooi in the Green Bar

Zaterdag
09.00  Fiets introductie/Groep rijvaardigheden
09.30  Briefing: El Golfo (70 km)
16:00  Circuit Training op het strand

Zondag
09.30  Briefing: Los Valles - Garbage Mountain (60-80 km)
15.00  Water Sports Challenge

Maandag
09.30  Briefing: Mirador del Rio - Tabayesco (100-130 km)
21.00  Green Team Show

Dinsdag
09.30  Briefing: Famara - San Bartolomé (50 km)
13.00  Team Aquathon (zwemmen-Fietsen)

Woensdag
09.30  Briefing: Playa Blanca - Femés (80-100 km)
19.30  Dineren

Donderdag
09.30 Briefing: Puerto Calero (60-70 km) - Coffee stop in Puerto Calero

Instructeurs:
Tom Kristensen won de 24 uur van Le Mans (Record) 9 keer voor zijn pensioen in 2014. Tom heeft allerlei verschillende racewagens bestuurd met grote successen in zijn carrière door de jaren heen. 
Lars Ytting Bak is begonnen als professioneel wielrenner  in 2002 bij het Deense team Fakta. In 2005 ging hij naar CSC, en later naar HTC. In 2012 tekende hij een contract bij Lotto-Belisol, waar hij bleef tot eind 2018 toen hij overstapte naar Team Dimension Data. Hij heeft Parijs-Bourges gewonnen, Tour de l`avenir, Grand Tour Etappes (Vuelta de España en Giro d'Italia) en is al 4 keer Deens nationaal kampioen geweest. 

Reserveer nu uw plaats!
De prijs bedraagt €140,- voor 1 week en €190,- voor 2 weken inclusief dagelijkse ritten van verschillende afstanden, sociale activiteiten, drinken bij lange ritten, één t-shirt en een gezamenlijk diner op de laatste avond.
De plaatsen zijn beperkt dus is vroeg boeken aan te raden om teleurstelling te voorkomen. Houd er rekening mee dat het kamp alleen toegankelijk is voor gasten van Club La Santa.
Als je een Cannondale racefiets wil huren, neem dan contact op met bike.center@clublasanta.com met de naam en maat van de fiets die je nodig hebt: prijzen en beschikbaarheden volgen.
Indien er niet genoeg deelnemers zijn voor een evenement (dit gebeurt echter zelden), behoudt Club La Santa het recht om het evenement te annuleren. Desgevallend krijg u het volledige bedrag terugbetaald.
 

Disciplines
  • Wielrennen