Fietsen in Griekenland met Johan Vansummeren

Datum:
01 september 2020 tot 31 december 2021
Hotel:
Club Casino Loutraki
Locatie:
Griekenland

GRIEKENLAND, HOREN WE U DENKEN ?

AVONTUURLIJKE TRAININGSWEGEN
Verwacht u aan prachtige trainingstochten over mooi geasfalteerde, autoluwe wegen. Wegen die nog lang niet zijn platgereden door hordes fietstoeristen. Wel integendeel! U fietst door arcadische berglandschappen, langs talloze pittoreske baaien of de fabelachtige lagune van Heraion en geniet van de fraaie vergezichten langs het befaamde Kanaal van Korinthe, dat de Ionische Zee met de Egeïsche Zee verbindt. Deze loodrechte waterweg - een kloof van 70 meter diep over een lengte van 6,3 km - is één van de trekpleisters in deze fietsvriendelijke regio.

Een rit naar het westen van het schiereiland Peloponnesos (richting Olympia) brengt u in de buurt van de bergtop Kylini, dat met een hoogte van 2.374 meter adembenemende panorama’s in petto heeft. Met een lus ten zuiden van Loutraki (richting Sparta) kan u zelfs tot 2.500 meter stijgen en dit in slechts 125 kilometer.

Wenst u liever minder hoogtemeters te bedwingen? Kies dan voor routes langs de kust. Kortom, Loutraki is de ideale uitvalsbasis voor een waaier aan tochten, gaande van fiks klimwerk tot vlakke ritten.

WEERZEKERHEID
De voorbije winter ook gelezen dat profrenners opnieuw huiswaarts dienden te vliegen nadat sneeuwval en aanhoudende regen in en rond het Spaanse Calpé het trainen onmogelijk had gemaakt?

Niets van dit alles in Loutraki en omstreken! Door het microklimaat is het er praktisch het hele jaar door aangenaam fietsen. Griekenland grenst immers bijna volledig aan de zee en de constante bries vanaf het wateroppervlak zorgt in het voor- en najaar voor ideale omstandigheden voor sporters.

MEER CULTUUR
Het belangrijkste aan een fietsvakantie is uiteraard de fietsbeleving zelf. Met de aanwezigheid van een waaier aan fietstochten (van weinig tot veel klimwerk), professionele fietsbegeleiding en de best mogelijke huurfietsen die u zich kunt indenken, hoeft u zich op dat vlak geen zorgen te maken.

Maar wat als u niet in het zadel zit en ook eens buiten de hotelmuren wil genieten van de pracht die Griekenland in petto heeft? Wel, zelfs dan zit u in Loutraki goed!

In de directe nabijheid van de badplaats zijn er veel bezienswaardigheden uit de Oudheid zodat u zich zelfs zonder fiets uitstekend kunt vermaken. Wie tijdens een fietstrip cultuur en natuur aan elkaar wil koppelen of doelgericht wil genieten tijdens een rustdag kan zich altijd aan volgende locaties gaan vergapen…

  • Heraion Tempel aan de Heraion lagune (17 km van Loutraki)*
  • Zeus Tempel in Nemea
  • De Apollo-tempel van Oud Korinthe (20 km)*
  • Romeinse villa in Loutraki
  • Krommyon Agioi Theodoroi amfitheater
  • De Leeuwenpoort van het ooit zo machtige Mycene (52 km)*
  • Epidaurus amfitheater (69 km)*, met 14.000 zitplaatsen het best bewaarde theater uit de Griekse Oudheid
  • En uiteraard: Athene met zijn Acropolis (80 km)*.

*: enkele rit vanuit Loutraki

Disciplines
  • Wielrennen