Fietsen in de Algarve met Johan Vansummeren

Datum:
01 september 2020 tot 31 december 2021
Hotel:
Victoria Beach & Sports
Locatie:
Portugal - Algarve

Fietsen in de Algarve - Portugal.

Deze fietsreis geeft je de mogelijkheid om de Algarve in al zijn pracht en praal te leren kennen.
Deze streek leent zich prima voor een actieve fietsvakantie. Het klimaat is in het voor- en najaar zeer aangenaam. Het natuurschoon is buitengewoon: een diepblauwe zee, brede zandstranden en rustige baaien tussen grillig gevormde zandsteenrotsen. De stadjes zijn levendig en uitnodigend door de gezellige straatjes en sfeervolle restaurantjes. De Algarve wordt door de weergoden verwend met een zon die het zelden laat afweten.

De regio biedt schitterende verkeersarme fietswegen. Tijdens de fietsritten kan je genieten van de charme van de pittoreske dorpjes, de mooie valleien en de prachtige vergezichten.
Je fietst dwars door het onthaaste achterland van de Algarve. Je komt langs uitgestrekte boomgaarden met sinaasappelen, citroenen, amandelen en olijven, de zoutpannen van Tavira en de kilometerslange prachtige zandstranden.

We vertrekken vanuit het Victoria Beach & Sports Hotel en we ontdekken de Algarve op een unieke manier door dagelijks in een ander hotel te overnachten. We overnachten in volgende hotels:

Oriental Hotel
Maria Nova Lounge Hotel
Eva Hotel

Je bagage zal dagelijks netjes klaar staan op de kamer bij aankomst in het volgende hotel.

Voor wie is een fietsvakantie in de Algarve geschikt?

Door het heuvelachtige karakter van bepaalde gebieden die we aandoen is deze fietsvakantie geschikt voor mensen met een normale tot goede conditie.
Er zijn diverse ritten beschikbaar van 60 tot 140km met hoogteverschillen tussen de 350 en 1000m, met een enkele uitschieter naar maximaal 1500m per dag.

Disciplines
  • Wielrennen