Club La Santa IRONMAN Lanzarote

22 May 2021 tot 22 May 2021

"Ik zou iedereen die het durft aanraden om deze uitdaging aan te gaan - je bent geen echte IRONMAN voordat je deze in Lanzarote hebt gedaan, het is de moeilijkste ter wereld." - Michelle Vesterby

Test jezelf en zoek je grenzen op in de Club La Santa IRONMAN Lanzarote. Doorkruis een uniek, mooi en fascinerend vulkanisch landschap.

De legendarische Club La Santa IRONMAN Lanzarote viert zijn 29ste editie op 23 mei 2020. Je kunt je aanmelden voor het evenement via ironmanlanzarote.com . Online inschrijvingen zijn nu geopend. De IRONMAN Lanzarote begint en eindigt bij Club La Santa. Deelnemers kunnen genieten van alle gebruikelijke extra's inbegrepen in de toegangsprijs:

- Pasta Party
- Parade of Nations
- De prijsuitreiking, diner en feest met officiële racevideo.

Beschrijving van de wedstrijd:
Zwemmen (einde 2u20min na de start van de race).
De 3,8 km zwemmen is een rechthoekige koers van 2 rondes die plaatsvinden in de Atlantische Oceaan net buiten Puerto del Carmen. Het water is ongeveer 18-19 graden. Wetsuits zijn verplicht.

Fiets (einde 11u30min na de start van de race)
De 180,2 km fietsrit daagt de deelnemers uit voor een heuvelachtige en typisch winderige rit die je door de Vuurbergen naar het noordelijke deel van het eiland brengt en met een steile klim naar het meest noordelijke punt van het eiland met prachtige uitzichten van het naburige eiland La Graciosa.

Lopen (einde 17u00min na de start van de race)
Het lopen is meestal in warme en zonnige omstandigheden en bestaat uit 2 rondes die atleten dichtbij de toeschouwers in Puerto del Carmen brengen.

IRONMAN Wereldkampioenschap
De Club La Santa IRONMAN Lanzarote is een officiële kwalificatiewedstrijd voor het IRONMAN Wereldkampioenschap op Hawaï. 40 slots voor het IRONMAN Wereldkampioenschap 2020 worden toegewezen aan leeftijdsgroepen op basis van het aantal deelnemers in elke groep, waarbij ten minste één slot in elke groep wordt gegarandeerd.

Deelnemers die zich kwalificeren voor het IRONMAN Wereldkampioenschap 2020 moeten aanwezig zijn op de registratie van Hawaii, zondag 24 mei 2020 om 11:00 in Club La Santa, om het slot te accepteren en persoonlijk te registreren.

De volledige informatie over dit evenement vind je op ironmanlanzarote.com

 

Disciplines

  • Triatlon
Faciliteiten
  • Gratis wifi
  • Liften
  • 391 appartementen en 96 suites in meerdere gebouwen
  • Drie zwembaden met o.a. een 50m-bad en een landschapszwembad
  • Ligbedden en parasols aan het zwembad
  • Disco
  • Restaurant
  • Bar
  • Fitnessruimte